Bijdragen aan Herman Polak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Herman Polak

Herman Polak

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 39 jaar

Beroep: Perser

Foto’s

Verhalen

Over Herman Polak

Herman Polak was een zoon van Mozes Polak en Mietje Visser.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Herman Polak

Herman Polak was vanaf 10 januari 1938 werkzaam bij de textielfabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam. Op woensdag 11 november 1942, omstreeks 16.30 uur, deed de Sicherheitspolizei onder leiding van Willy Lages een inval in de Hollandia-fabrieken. Alle uitgangen werden afgezet en de joo…

Lees meer

Gezin Herman Polak

Herman Polak en Sarah Cardozo huwden voor de eerste keer in 1926 in Amsterdam. Ze scheidden in 1932. Ze huwden een tweede maal op 6 mei 1942 in Amsterdam.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Herman Polak

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 51235) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

De familie van Mozes Polak en Mietje Visser

Mozes Polak was het 5e kind van Gompel Manus David Polak en Siewetje Turk. Op 1 maart 1895 trouwde Mozes als diamantslijper met Mietje Visser, dochter van sjouwerman of kruier, milicien en werkman Hijman Salomon Visser en werkster Susanna Elias Hekster uit Amsterdam. Ze zijn elkaar waarschijnlijk eerder dagelijks in dezelfde straat tegengekomen. Mozes woonde met zijn familie aan de Valkenburgerstr…

Lees meer

De familie van Herman Polak en Sarah Cardozo

Mozes Polak en Mietje Visser noemden hun 5e kind, net als hun 1e kind van een tweeling dat vroeg overleden was, Herman. Bij het oordeel over zijn mogelijke deelname aan de militaire dienst op 20 april 1923 was hij weliswaar geschikt bevonden, maar op 11 juli 1923 werd hij vrijgesteld in verband met broederdienst. Ten tijde van zijn keuring was hij kleermaker.

Op 22 december 1926 trouwde hij met Sa…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend