Bijdragen aan Marianne Schrijver

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Marianne Schrijver

Marianne Schrijver

Amsterdam, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 63 jaar

Verhalen

Over Marianne Schrijver

Marianne Schrijver was het een na jongste kind van David Schrijver en Naatje Rood. Dit gezin had negen kinderen. Ze was geboren in de Rapenburgerstraat 112. Marianne was ongehuwd, maar was de lievelingstante ('tante Mary') van een groep neefjes en nichtjes. Ze was zanglerares. 
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van deze persoon is ook een JOKOS-dossier (nummer 14682) aanwezig op het Gemee…

Lees meer

Marianne Schrijver

Marianne Schrijver had een jongere broer Louis Schrijver, geboren 2 november 1881 te Amsterdam en overleden aldaar op 12 januari 1930.

Lees meer

Marianne Schrijver

Marianne had nog meer broers en zussen. De oudste, Hijman was al in 1912 overleden. Diens echtgenote Louise Barends is 10-9-1942 omgekomen in Auschwitz. In de oorlog leefden nog Joachim (geb. 17-9-1871) en Isidor (geb. 9-7-1873). Isidor en zijn echtgenote Pauline Goldenbloom zijn in september 1942 vermoord in Auschwitz. Naar het huis van haar broer Joachim vluchtte zij toen in haar straat, Heinzes…

Lees meer
Jan

Meer over het gezin van Marianne Schrijver

Marianne (*1879) was het 8e, en één na laatste, kind van het diamantbewerkersgezin van David Schrijver en Naatje Rood. Naatje kwam uit Den Haag en woonde een tijdje bij haar toekomstige schoonvader Hijman (*1809) in (als dienstmeisje?), die ook diamantslijper van beroep was.
Ze hadden het niet breed, getuige hun woonadressen in de berucht arme Jodenkerkstraat (thans Nieuwe Kerkstraat) en na 1875 d…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie