Bijdragen aan Ruth Renate Friederike Kantorowicz

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Ruth Renate Friederike Kantorowicz

Ruth Renate Friederike Kantorowicz

Hamburg, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 41 jaar

Verhalen

Over Ruth Renate Friederike Kantorowicz

Dr. Ruth Kantorowicz was een econoom. Vanaf 1936 woonde ze bij de Ursulinen (vrouwelijke kloosterorde) in Venlo. Ze hield zich bezig met huishoudelijke taken. Begin augustus 1942 werd ze eerst gedeporteerd naar Amersfoort, daarna naar Westerbork en uiteindelijk naar Auschwitz.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Ruth Kantorowicz

Ruth Kantorowicz was de enige dochter van de arts Samuel Kantorowicz. Zij werd op 8 september 1934 gedoopt in de rooms-katholieke St. Elisabethkerk in haar geboortestad Hamburg. Kort daarvoor, in augustus 1933 was ze als "niet-arische" vrijwilliger bij de stadsbibliotheek ontslagen. Tot maart 1935 kon Ruth nog in een potloodfabriek werken, maar daarna was er voor Joden in Duitsland geen mogelijkheid meer om nog werk te krijgen.

Edith Stein kende Ruth Kantorowicz sinds 1906, toen zij een poosje in Hamburg was. Edith was intussen in het Karmelietessen klooster in Keulen ingetreden en nam de zorg voor Ruth op zich. Ze regelde dat ze in Keulen hier en daar wat kon werken totdat de Karmelietessen in Maastricht haar zouden opnemen. Maar na tien maanden proeftijd werd ze toch afgewezen. Een terugkeer naar Duitsland was onmogeli…

Lees meer

Stolpersteine

Zie voor meer informatie over Ruth Kantorowicz de website:
www.stolpersteine-hamburg.de

Lees meer

Adres & bewoners