Bijdragen aan Eva Hirsch

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Eva Hirsch

Eva Hirsch

Mülheim a/d Ruhr, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 17 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Eva Hirsch

Eva Hirsch vluchtte op 7 december 1938 uit Duitsland naar Amsterdam. Zij werd op verschillende verzamelpunten van Palestina-Pioniers opgevangen, onder meer in Ruinen, Soest en Rotterdam. Zij woonde als pupil van 29 november 1939 tot 15 januari 1940 in het Jeugd-Alijah tehuis in Loosdrecht, het Paviljoen Loosdrechtse Rade. Vandaar is zij naar Den Haag vertrokken.
F. van der Straaten, Om nooit te ve…

Lees meer

Eva and Helene Hirsch

Eva and Helene's parents were Henriette Markuse, born January 3rd, 1882 in Löbau and Julius, born on February 10th, 1876 in Mülheim. Both of them were taken to Terezin on July 21st, 1942, from there on different dates to Auschwitz (Gedenkbuch).
Source: National Archives, 2.04.58, inv. 130 and others

Another source for more information http://www.dokin.nl/deceased-children/Eva-Hirsch-born-29-Jun-1…

Lees meer

Stolpersteine

Lees meer

Gezin Marcus

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 5872) aanwezig …

Lees meer

Helene Wilhelmine en Eva Hirsch

In het Spaarbankbosch tussen Pesse en Hoogeveen ligt bungalowpark De Santbrincke. Vanaf 1924 stond hier kinderherstellingsoord het Noorderhuis dat in 1984 geheel door brand werd verwoest. In 1939 werd het Noorderhuis korte tijd een opvanghuis voor uit Duitsland gevluchte Joodse kinderen. Nederland nam na de Kristallnacht ongeveer 2000 Joodse kinderen uit Duitsland als vluchteling op. Zij werden ve…

Lees meer

Westerborkportretten

Meer over Eva Hirsch bij de Westerborkportretten

Lees meer

Adres & bewoners

Familie