Bijdragen aan Joseph Frankfort

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Joseph Frankfort

Joseph Frankfort

Deventer, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 55 jaar

Beroep: Slager

Foto’s

Verhalen

Over Joseph Frankfort

In 'In Memoriam" wordt als overlijdensdatum van Joseph Frankfort 29 oktober 1943 gegeven. Echter op 29 maart 1951 is in de staatcourant gepubliceerd dat hij op 29 oktober 1942 is omgekomen. Ook zijn akte van overlijden uit het Gemeente Archief van Deventer en de Nederlandse Oorlogsgraven Stichting geven deze datum.
Bron: Herinneringscentrum Westerbork, Gemeente Archief Deventer, Ned. Oorlogsgraven…

Lees meer
Lex

Joseph Frankfort

Joseph Frankfort had een slagerij annex woning in de Walstraat, gespecialiseerd in pekelvlees. De zaak was opgericht door zijn vader Emanuel.
Uit opgeschreven herinneringen van een buurjongen stond hij bekend als slager waar prima vlees te koop was. Het vlees werd ook verkocht tussen kadetjes die mensen dan opaten in de slagerij.
Joseph loenste een klein beetje, hij droeg een brilletje, was beet…

Lees meer
Lex

Joseph Frankfort

Op 19-12-1941 schreef het kerkbestuur een brief aan opperrabbijn Dasberg dat ivm het tijdelijk niet beschikbaar zijn van kosjer vlees, Joz. Frankfort toen tijdelijk vlees van Ph. de Liver te Nijkerk heeft gekocht.
Brief is afkomstig uit archief joodse gemeente Deventer.

Lees meer

Gezin Joseph Frankfort

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 8778) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossieris bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van geroofde effecten of waardepapieren (W-claim, nummer Osp.13/606).

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend