Biografie

Over Hildegard Levin-Gerson

Hildegard Gerson was getrouwd en had drie kinderen. Haar echtgenoot was ingenieur en had een firma in machines en gereedschappen. Het gezin woonde in Düsseldorf. Tijdens de Kristallnacht zijn zowel de firma als het woonhuis verwoest. Vader Levin werd opgepakt en naar Dachau gestuurd. Na zijn vrijlating heeft hij met zijn gezin geprobeerd Eoropa te ontvluchten. In Hamburg vertrokken ze met vele anderen aan boord van het passagiersschip St. Louis richting Cuba. De meeste passagiers hadden alleen een toeristenvisum en kregen geen toestemming om in Cuba van boord te gaan. Het schip is naar Europa is teruggekeerd, waar de passagiers door verschillende landen zijn opgevangen. Het gezin Levin werd opgenomen door Nederland.
In 1942 is Hildegard Levin-Gerson met haar gezin in Westerbork gekomen. Daar zijn zij bijna twee jaar gebleven. In februari 1944 werden zij naar Bergen-Belsen gedeporteerd. Daar is Hildegard Levin-Gerson aan uitputting gestorven. Haar echtgenoot en drie kinderen hebben het kamp overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Zie voor aanvullende informatie over de St. Louis de website van United States Holocaust Memorial Museum en de passagierslijst.