Bijdragen aan Simon Gomperts

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Simon Gomperts

Simon Gomperts

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 51 jaar

Beroep: Contrabassist

Verhalen

Het lot van Simon Gomperts.

Simon Gomperts was de oudste van de acht kinderen uit het muzikale gezin van Aäron Gompertz en Hester van Leeuwen. Hij werd geboren in de Lepelstraat in Amsterdam op 13 Mei 1891 nadat zijn ouders op 20 Augustus 1890 in Den Haag in het huwelijk zijn getreden want beide ouders waren in Den Haag geboren. De muzikaliteit uitte zich bij Simon in zijn beroepskeuze: hij bespeelde de contrabas en vanaf 19…

Lees meer

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Over Simon Gomperts

Simon Gomperts was het oudste kind van Aaron Gompertz en Hester van Leeuwen, een gezin met in totaal acht kinderen. Simon Gompertz kwam uit een muzikaal gezin. Zijn vader was trompettist en van de acht kinderen waren er vier musici. Simon Gompertz speelde contrabas. Op 28 augustus 1918 trouwden Simon Gompertz en Thérèse Biedermann.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Simon Gompertz was in d…

Lees meer

De Overlijdensdatum van Simon Gomperts.

Volgens de Sterbebücher van Auschwitz overleed Simon Gomperts daar op 9 October 1942. Deze datum wijkt af van de officiële sterfdatum van 21 September 1942, zoals na de oorlog is vastgesteld door het Nederlandse Ministerie van Justitie. Op de website joodsmonument.nl staan vooralsnog alléén de overlijdensdata, zoals destijds gepubliceerd in de Staatscourant door het Ministerie van Justitie.

Overli…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend