Bijdragen aan Arnold de Vries

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Arnold de Vries

Arnold de Vries

Amsterdam, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 35 jaar

Beroep: Perser

Verhalen

Over Arnold de Vries

Arnold de Vries was een zoon van Izak de Vries en Marianne van Colle. Hij trouwde in Amsterdam op 12 December 1934 Jansje Cauveren.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Izak de Vries.

Lees meer

Adres lijkt niet te kloppen

Zie verslag Sighard Bacharach. (page 333029) Daarin wordt in politieverhoor aangegeven, dat op het adres Nicolaas Berchemstraat 3-I, op 28-8-1942, de familie A.M. van Straten woont.

Lees meer

Adres

Na enig onderzoek onzerzijds in Stadsarchief Amsterdam, via zowel de persoonskaart als de woningkaart, is gebleken dat voornoemd gezin op de Nicolaas Berchemstraat 3 I woonachtig was in de periode van 11-12-1939 t/m 13-07- 1942.

Lees meer

Gezin Arnold de Vries

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 55969) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Familie De Vries-Cauveren

Arnold de Vries, zijn echtgenote Jansje “Jenny” de Vries-Cauveren en hun zoon Izak Robert “Robert” doken vlak vóór kerst 1942 onder bij een familie in Almelo. Daar zaten toen al drie familieleden van Jenny, het gezin Nord. Later kwamen er nog twee Joodse onderduikers bij.
Op dinsdagochtend 16 november 1943 werden de acht onderduikers ontdekt tijdens een inval van de politie, die bezig was met een…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend