Bijdragen aan Hijman Koopman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hijman Koopman

Hijman Koopman

Amsterdam, – Gross-Rosen,

Bereikte de leeftijd van 50 jaar

Beroep: Venter

Foto’s

Verhalen

Over Hijman Koopman

Hijman Koopman, een zoon van Emanuel Koopman en Schoontje Levij, trouwde op 9 September 1914 in Amsterdam met Adophina Slap, een dochter van Izaak Slap en Rachel Waas.
Hijman kwam uit een gezin met negen kinderen, waarvan twee kinderen al op jonge leeftijd zijn overleden. Zijn andere broers en zuster, t.w. . Isaac, Salomon, Levie, Joseph, Samson en Betje, zijn allen tijdens de Holocaust om het le…

Lees meer

Hijman Koopman

Hijman is een zoon van Emanuel Koopman en Schoontje Levij. In 1914 trouwde hij met Sara Slap, samen kregen ze drie kinderen.

Kinderen
Jeannette, 3 februari 1915
Rachel, 4 maart 1916
Emanuel, 10 september 1920.

Sara overleed vier dagen na de geboorte van Emanuel. Hijman trouwde ongeveer een jaar later met Adolphina Slap, een oudere zus van Sara. Adolphina heeft voor de kinderen van haar zus gez…

Lees meer

Gezin Hijman Koopman

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 10349) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 6657/11433).

Lees meer

Adres & bewoners

Familie