Bijdragen aan Martha Koekoek-Wolf

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Martha Koekoek-Wolf

Martha Koekoek-Wolf

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 23 jaar

Beroep: Kantoorbediende

Foto’s

Verhalen

Over Martha Koekoek-Wolf

Izaak Koekoek en Martha Wolf trouwden op 7 november 1942 in het kamp Westerbork. Hij was handelsreiziger van beroep, en een zoon van Salomon Koekoek en Jettje Kisch. Zij was een dochter van de handelsreiziger Louis Wolf en Johanna Walg. De ouders van de bruid waren bij de huwelijksvoltrekking aanwezig; zij hebben de trouwakte getekend.
Register van huwelijksakten, opgesteld op de hulpsecretarie va…

Lees meer

Gezin Louis Wolf

Louis Wolf, handelsreiziger, was getrouwd met Johanna Walg.
Zij waren beiden aanwezig bij het huwelijk van hun dochter Martha met Izaak Koekoek. Het huwelijk werd voltrokken in het kamp Westerbork op 7 november 1942. Zij hebben de huwelijksakte getekend.
Register van huwelijksakten, opgesteld op de hulpsecretarie van de burgerlijke stand in het kamp Westerbork; archief van de gemeente Westerbork, …

Lees meer

brief aan werkgever: drijfriemenfabriek Haagen (4 oct. 1942)

Izak Koekoek was evenals zijn schoonvader Louis Wolf werkzaam als vertegenwoordiger bij de Firma Haagen, drijfriemenfabriek te Rotterdam. In deze brief beschrijft hij hun werkgever hoe zijn schoonfamilie is weggevoerd naar Westerbork en retourneert hij de cheque met uitbetaling van provisie aan dhr. Wolf over de maand augustus 1942 (NLG 75,53).

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend