Bijdragen aan Mozes Roodveldt

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Mozes Roodveldt

Mozes Roodveldt

Amsterdam, – Neuengamme,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Beroep: Sloper

Foto’s

Verhalen

Gezin Mozes Roodveldt

Mozes Roodveldt en zijn echtgenote hadden vijf kinderen: Abraham, Isaac en drie kinderen die de oorlog hebben overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Mozes Roodveldt, sloper van beroep, was getrouwd. Het echtpaar had twee kinderen. Het gezin woonde in de Neptunusstraat 50 in Hilversum. De echtgenote en de kinderen hebben de oorlog overleefd.
Mozes Roodveldt was bestuurder van een v…

Lees meer

Politieke activiteit en verzet

Mozes Roodveldt noemde zich 'Max'. In de politieke beweging waarin hij later actief was stond hij als 'M.I. Roodveldt' geregistreerd, een verwijzing naar zijn vader 'I.M. Roodveldt'. Bosjesmaker, sloper. Zijn vrouw en hij hadden zes kinderen, waarvan er een jong overleed. Hij was secretaris van de Landelijke Federatie van Bouwvakarbeiders en lid van de Hooge Raad van Arbeid, in 1921 werd hij gemee…

Lees meer

Vergast in Bernburg

In 1942 zijn in 45 Nederlandse mannen vergast in de eerste experimentele niet mobiele vergassingsinstallatie in Bernburg, Duitsland. Onder deze 45 mannen waren 13 joden. 

In april 1942 werden in kamp Neuengamme 300 gevangenen geselecteerd. Zij werden enkele weken later met bussen naar het 350 kilometer verderop gelegen Bernburg gebracht. 

In Bernburg, even onder Maagdenburg, stond sinds 1875 de La…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend