Bijdragen aan Alfred Abraham Spitz

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Alfred Abraham Spitz

Alfred Abraham Spitz

Amsterdam, – Dachau,

Bereikte de leeftijd van 27 jaar

Beroep: Ingenieur

Foto’s

Verhalen

Over Alfred Abraham Spitz

Alfred Spitz was ingenieur. In kamp Vught werkte hij bij het Philips-Kommando ('Speciale werkplaats apparatenfabriek nr 677 Vught'). Hij wordt dikwijls genoemd in het dagboek van David Koker. Koker had nauw contact met hem. Hij spreekt vaak van 'Alfred'.
Op de Personeelslijst van Philips staat: 'Spitz, A.A. Jodenbreestraat 25 A'dam; [in dienst:] 7 mei 1943; [Afdeling:] Radiob. IV'. Dat zou: 'radi…

Lees meer

Alfred Abraham Spitz

Alfred Abraham Spitz was van januari tot juli 1942 leraar Mechanica en Lijntekenen op het Lyceum voor Leerlingen van Joodsen Bloede aan de Utrechtseweg 64 in Hilversum.

(Bron: Artikel 'Joodse scholen in Hilversum, januari-juli 1942', C.M. Abrahamse, Joodse scholen in Hilversum)

Lees meer

Overlijdensdatum binnen periode

De overlijdensdatum wordt vermeld zoals deze officieel is vastgesteld door het Nederlandse Ministerie van Justitie. Op de overlijdensakte van deze persoon is een periode in plaats van een datum aangegeven. De hier vermelde overlijdensdatum is de einddatum van de periode waarbinnen de betreffende persoon is overleden. Van deze datum kan met zekerheid worden vastgesteld dat deze persoon niet meer in…

Lees meer

Alfred Spitz uit bronnen bij het NLL

Ir. Alfred Spitz (1917) is op last van de bezetter bij het NLL ontslagen omdat hij Joods was. Aanvankelijk kreeg hij nog enige maanden uitstel maar moest hij per eind september 1941 het NLL toch verlaten. Ondanks diverse pogingen hem van deportatie te vrijwaren is hij half februari 1945 in het kamp Dachau aan typhus overleden.

Alfred A. Spitz, geboren op 1 augustus 1917, komt op 15 augustus 1939 a…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend