Bijdragen aan Benjamin Wolf

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Benjamin Wolf

Benjamin Wolf

Den Haag, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 54 jaar

Verhalen

Het lot van Benjamin Wolf en zijn gezin.

Benjamin Wolf, geboren in 1888 in Den Haag als zoon van David Wolf en Elisabeth de Vries, trouwde in Rotterdam op 5 October 1920 met Elizabeth Hofstede, een dochter van David Hofstede en Leentje van Trommel. Het echtpaar kreeg twee kinderen die in Rotterdam geboren zijn, David in 1920 en Izak in 1922.

Benjamin Wolf, koopman in metalen, woonde sinds 14 Februari 1911 in Rotterdam, o.a. in de Van Alk…

Lees meer

De familie Wolf.

De rode namen zijn linken van Sjoa slachtoffers, waarop u kunt klikken and on the English side the black bolded names are Shoah victims.

David Wolf, de vader van het gezin Wolf was agent van politie. Hij was geboren in Hof van Delft op 3 Januari 1843 als zoon van de vleeshouwer Levie Wolf en Sara Groen en op 10 Mei 1925  overleden in Den Haag.

Het eerste huwelijk van David Wolf

Op 1 September 1869 huwde hij in Den Haag Sara Sons, een dochter van Mozes Abraham Sons en Rebecca Abraham van Winter. Zij was op 12 September 1836 geboren …

Lees meer

Benjamin Wolf

Benjamin Wolf is een zoon van David Wolf en Elisabeth de Vries. Hij trouwde 5 februari 1920 met Elizabeth Hofstede (35 jaar), dochter van David Hofstede en Leentje van Trommel.

Bron wiewaswie.nl (huwelijk Benjamin Wolf)

Lees meer

Benjamin Wolf''s death certificate

Benjamin Wolf died on 29 November 1942 in Reichsautobahnlager Annaberg, Upper Silesia, Germany (today Poland).

The official cause of death: heart failure (Herzschwäche).

Source: the official death certificate issued by German authorities (Standesamt).

Lees meer

De dood van Benjamin Wolf

Bij een onderzoek van de archieven van de burgerlijke stand uit de oorlogstijd in één van de kantoren van de burgerlijke stand in Opper Silezië (Polen), zijn overlijdensaktes gevonden van gevangenen uit de kampen "Reichsautobahnlager Annaberg" en "Zwangsarbeitslager Niederkirch".

Eén van de gevonden overlijdensaktes was van Benjamin Wolf, waaruit bleek dat hij op 29 November 1942 in het kamp Anna…

Lees meer

De Cosel periode.

De periode van 28 Augustus tot 12 December 1942 stond bekend als de zogenaamde Cosel-periode. Deportatietreinen maakten op het goederenstation van Cosel, gelegen 80 km westelijk van Auschwitz een tussenstop. Tijdens die stop werden jongens en mannen die volgens de Duitsers voor arbeid geschikt waren doorgaans met geweld van hun families gescheiden en uit de trein gehaald en tewerkgesteld in de oml…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend