Bijdragen aan Salomon Broekhuijsen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Broekhuijsen

Salomon Broekhuijsen

Groningen, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 8 jaar

Verhalen

Over Salomon Broekhuijsen

Salomon Denneboom was een buitenechtelijk kind van een vrouw die nog bij haar ouders in Emmen woonde en de oorlog heeft overleefd. De eerste jaren van zijn leven woonde hij bij een familie in Aalten. In 1938 ging hij naar Amsterdam, waar hij als pleegkind werd opgenomen in het kinderloze gezin Broekhuijsen. Hij kreeg de achternaam van zijn pleegouders.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Over Schoontje Ossendrijver, haar man Jacobus Broekhuijsen en pleegzoon Salomon Broekhuijsen.

Schoontje Ossendrijver, geboren op 2 September 1897 in Amsterdam, was een dochter van Andries Ossendrijver en Hanna de Vries. Op 28 Mei 1920 trouwde zij met de in Leeuwarden geboren Jacobus Broekhuijsen, een zoon van Aron Broekhuijsen en Leentje Dwinger. Het echtpaar bleef kinderloos maar namen wel een pleegkind in huis, Salomon Denneboom, een zoon van de ongehuwde moeder  Aaltje Denneboom. Hij kr…

Lees meer

Gezin Jacobus Broekhuijsen

Jacobus Broekhuijsen was een zoon van Aron Broekhuijsen en Leentje Dwinger. Hij trouwde in 1920 met Schoontje Ossendrijver, dochter van Andries Ossendrijver en Hanna de Vries. Het echtpaar nam een pleegkind in huis, Salomon Denneboom. Hij was een zoon van Aaltje Denneboom. In mei 1941 kreeg hij de achternaam Broekhuijsen.
Stadsarchief Amsterdam; Archiefkaart van Jacobus Broekhuijsen, Schoontje Os…

Lees meer

Salomon Denneboom

Salomon Denneboom was een neefje van Roberth Fuldauer en woonde enige tijd bij de Fuldauers in Aalten. Hij was vlak na zijn geboorte op 21 december 1934 vanuit Emmen naar Aalten gekomen en ging op 6 oktober 1938 naar Amsterdam. Hij was een buitenechtelijk kind van de ongetrouwde Aaltje Denneboom, die nog bij haar ouders woonde in Emmen.

Salomon werd opgenomen als pleegkind in het kinderloze gezin …

Lees meer

Salomon Broekhuijsen

Een foto van Salomon Broekhuijsen is te vinden in het boek van Guus Luijters en Aline Pennewaard, In Memoriam: De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945 (Amsterdam 2012) blz. 558.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend