Bijdragen aan Isaak Hilversum

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Isaak Hilversum

Isaak Hilversum

Amersfoort, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 37 jaar

Beroep: Kruier

Foto’s

Verhalen

Het lot van Isaak Hilversum en zijn gezin.

Isaak Hilversum, geboren in Amersfoort op 21 November 1905 was een zoon van Levie Hilversum en Branca Nabarro. Hij was geboren in een gezin met in totaal elf kinderen. Eén broertje en zusje zijn op hele jonge leeftijd al overleden en één zuster overleefde de Holocaust. Alle andere broers en zusters en Isaak zelf, alsmede zijn beide ouders, zijn tijdens de Sjoa vermoord.

Isaak trouwde op 20 Juni 19…

Lees meer

Details of Isaak Hilversum's death and burial

Isaak Hilversum died on 11 October 1943 in Blechhammer camp and is burried in a common grave at the Community Cemetery in Opole - Polwies, Poland

Lees meer

Gezin Isaak Hilversum

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 15447) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Over Isaak Hilversum.

Bij vaststelling van de overlijdensdatum van Isaak Hilversum wordt de officiële Nederlandse datum gehandhaafd. De hier vermelde datum is de juridische overlijdensdatum door het Ministerie van Justitie aangehouden.


In een document opgesteld door de Poolse juridische autoriteiten naar aanleiding van een bezoek in maart 1946 aan het voormalige werkkamp Blechhammer en aan massagraven in de bossen ron…

Lees meer

De Cosel periode.

De periode van 28 Augustus tot 12 December 1942 stond bekend als de zogenaamde Cosel-periode. Deportatietreinen maakten op het goederenstation van Cosel, gelegen 80 km westelijk van Auschwitz een tussenstop. Tijdens die stop werden jongens en mannen die volgens de Duitsers voor arbeid geschikt waren doorgaans met geweld van hun families gescheiden en uit de trein gehaald en tewerkgesteld in de oml…

Lees meer

Blechhammer.

In de omgeving van het dorp Blechhammer lag een aantal dwangarbeiders- kampen waar in totaal zo’n 50.000 dwangarbeiders zaten. Eén van deze kampen werd later omgevormd tot concentratiekamp Blechhammer, een buitenkamp van het concentratiekamp KZ Auschwitz III Monowitz. Daar vervaardigde de Oberschlesische Hydrierwerke uit steenkool benzine en was het grootste dwangarbeiderskamp van de "Organisation…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend