Bijdragen aan Duifje Gans

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Duifje Gans

Duifje Gans

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 11 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Duifje Gans

In september 1943 werd Duifje Gans naar Limburg overgebracht en ondergebracht bij een familie op de Stationsweg in Venray. Op 16 augustus 1944 werd zij om 23.30 uur door de Staatspolitie uit Eindhoven uit huis gehaald en overgebracht naar Eindhoven. Er zijn getuigenverklaringen in het Archief Pol. Opsporingsdienst Roermond 1945-58, nr. 148.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Ouders

Duifje Gans was een dochter van Aron Gans en Rijntje van Gelderen. Haar moeder Rijntje van Gelderen overleed op 03-01-1939 te Amsterdam. Haar vader hertrouwde een jaar later met Josephina Loyen.

Lees meer

Voorouders van Duifje zijn begraven op de joodse begraafplaats in Steenwijk

Sara en Marcus zijn de ouders van Reintje van Gelderen-Slager. Zij is de moeder van Manuel van Gelderen, de vader van haar moeder Rijntje van Gelderen.

Lees meer

Duifje is een kleindochter van David Gans en Esther Gans-Lisser.

Lees meer

Arrestatie

In de nacht van 16 op 17 augustus 1944 deden drie politieagenten uit Eindhoven een inval in de woning van de zussen Loogman in Venray en arresteerden daar de tienjarige Duifje Gans. Het kind huilde vreselijk, omdat ze ondanks haar jeugdige leeftijd heel goed wist wat deze arrestatie betekende. Duifje ging via het politiebureau in Eindhoven naar Vught en vervolgens naar Westerbork.

Bron: Herman van…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie