Bijdragen aan Sebilla Bak-Meiler

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Sebilla Bak-Meiler

Sebilla Bak-Meiler

Bergschenhoek, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 56 jaar

Beroep: verpleegster en vroedvrouw

Verhalen

Over Sebilla Meiler

Sebilla Meiler was een dochter van de Rijksveldwachter Abraham Meiler en Henriette Coopman. Op 16 November 1933 trouwde zij op 47-jarige leeftijd in Rotterdam met de 61-jarige niet-Joodse Johannes Maria Josephus Bak, een zoon van Martinus Bak en Geertruida Haleboer. Sebilla kwam uit een gezin met vijf kinderen, waarvan Marcus, Sophia en zijzelf tijdens de Sjoa zijn vermoord. Haar zuster Sara en br…

Lees meer

Gezin Bak

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monument als 'overlevend' aangeduid en hun naam is niet vermeld.

Lees meer

Sebilla Bak-Meiler

Sebilla Bak-Meiler behoorde tot de groep katholiek-gedoopte Joden die werd opgepakt in augustus 1942, als vergelding voor het protest van de katholieke kerk tegen de deportaties.
Meer informatie over Sebilla is te vinden in een biografische aantekening over haar in het boek 70 Jaar vrede en vrijheid (Voorburg 2015) van de Historische Vereniging Voorburg, pagina 102.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend