Contribute to Hinderika Zilverberg-Mozes

What would you like to contribute

Herdenk Hinderika Zilverberg-Mozes

Hinderika Zilverberg-Mozes

Groningen, – Sobibor,

Reached the age of 53 years

Photos

Stories

About Hinderika Zilverberg-Mozes

Hinderika Mozes was the daughter of Jacob Mozes and Rachel Levit. She got married to Heiman Zilverberg in Groningen in 1910. The couple had five children: Rachel, Anna Saartje and two children of whom at least one survived the war. Heiman Zilverberg had died in 1929.
Addition of a visitor of the website

In addition, a Jokos file (number 16445) on this person is at the Amsterdam Municipal Archive…

Read more

Hennie Zilverberg

De baby Hennie Zilverberg wordt door haar bezorgde oma, Hinderika Zilverberg-Mozes, vanuit Amsterdam naar Friesland gehaald en ondergebracht bij twee Friese gezinnen, de familie Vermeulen uit Drachten en de familie Rekker uit Kollumerzwaag. Ze heeft de oorlog overleefd, net als haar vader Jacob Zilverberg. Hennie is de enige overlevende uit die tijd van de 4 Joodse gezinnen uit Drachten. Behalve haar vader en haar tante Geertje en haar man Albert Silverenberg, is haar hele familie vermoord. Hennie woont nu in Californië en heeft 2 zoons.

In 3 artikelen in het historisch tijdschrift van Smelne's Erfskip wordt er melding gemaakt van onder andere de familie Zilverberg uit Drachten. Op www.smelneserfskip.nl zijn alle artikelen te lezen en te bestellen.

Read more

Stroffelstiennen voor 15 Joodse Drachtsters

In woord en beeld het verhaal van het leggen van 15 Stroffelstiennen voor Joodse Drachtsters met achtergrondinformatie en de bijdragen van het Drachtster Lyceum. Het project is uitgevoerd door Smelnes Erfskip.

Read more

Address & residents

Family

Other family members

No other family known (yet)