Bijdragen aan Meijer Lisser

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Meijer Lisser

Meijer Lisser

Amsterdam, – Midden-Europa,

Bereikte de leeftijd van 40 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Meijer Lisser

Meijer Lisser was een zoon van Alexander Lisser en Vogeltje Cohen. Hij trouwde in Amsterdam op 3 Juni 1936 met Margaretha Bloemendaal uit Leeuwarden. Zij overleefde de oorlog. Samen met zijn moeder en zijn zus Margaretha werd hij op hun onderduikadres in Haarlem opgepakt.
Meijer had nog een broer Marcus, die de oorlog óók niet heeft overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Oorlogsdagboek Meijer Lisser

Meijer Lisser hield tijdens zijn onderduik een dagboek bij. Hij was net als zijn broer Marcus lid van de Communistische Partij. Op 14 juli 1942 doken Meijer en zijn vrouw onder bij Meijers gemengd gehuwde zus in Haarlem. Hun dochter werd bij een pleeggezin ondergebracht. Na verschillende onderduikadressen in Friesland kwamen ze terug op het adres in Haarlem waar ze werden opgepakt. Zie verder B. v…

Lees meer

ARRESTATIE MEIJER LISSER EN FAMILIE 31 MEI 1944

Waarschijnlijk door verraad zijn Meijer Lisser en zijn overige familie opgepakt en vervolgens naar diverse concentratiekampen gedeporteerd.

Meijer Lisser, zoon van Alexander (Alex) Lisser en Vogeltje Cohen, waren tijdens de oorlog ondergedoken in Haarlem bij Marinus (Rinus) Schoemaker, die getrouwd was met Meijer’s zuster Margaretha (Greet) Lisser. Zijn woonden op verschillende adressen in Haarlem, maar het laatste adres was Zuiderbuiten Spaarne 164.

Het gezin Schoemaker bestond toen uit Marinus (Rinus), zijn vrouw Margaretha (Gr…

Lees meer

VERSLAG HOORZITTING

Op 6 Oktober 1983 had de heer A.J. van der Leeuw een lang gesprek met de Heer Marinus (Rinus) Schoemaker toen wonend in Alkmaar, over bepaalde gebeurtenissen uit de oorlog. Ondanks dat de heer Schoemaker ernstig ziek was en niet lang meer te leven had, maakte hij grote indruk door zijn levenshouding en ook door zijn fenomenale precisie waarmee hij zich dingen uit de oorlog wist te herinneren.
Dit …

Lees meer

Gezin Meijer Lisser

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 9561) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie