Bijdragen aan Eva Bolle-Hertzberger

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Eva Bolle-Hertzberger

Eva Bolle-Hertzberger

Groningen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 35 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Eva Bolle-Hertzberger

Eva Hertzberger was een dochter van Jacques Hertzberger.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Max en Eva Bolle, deportatie oktober 1942

"Het was half oktober (1942, GJL). Die middag hadden Max en ik toevallig nog samen gewerkt. We werkten die tijd nl. dag en nacht. Hij ging weg en een uur later hoorden we dat Eva en de kinderen gearresteerd en naar de schouwburg gebracht waren en dat Max met Sluzker op weg was naar de schouwburg. En nog even later hoorden we dat ook Max gearresteerd was. Natuurlijk algemene verslagenheid. Het duur…

Lees meer

Max Bolle en Eva Hertzberger

trouwfoto, 5 september 1934

Lees meer

Gezin Meijer Henri Max Bolle

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 7965) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 1279/8781).

Lees meer

Mirjam Bolle en Eva Bolle-Hertzberger

Mirjam Bolle met haar moeder Eva Bolle-Hertzberger, gefotografeerd op de (tegenwoordige) Rooseveltlaan in Amsterdam, vermoedelijk 1939. Foto in het bezit van Mirjam Bolle, Jeruzalem.

Lees meer

Eva Bolle Hertzberger met haar schoonouders

Eva Bolle-Hertzberger met haar schoonouders Mozes ('Maurits) Bolle en Mietje Blitz. De foto is gemaakt aan de Harstenhoekweg in Den Haag, tweede helft jaren dertig. De foto is in het bezit van Mirjam Bolle, Jeruzalem.

Lees meer

Eva Bolle-Hertzberger met haar ouders, schoonouders en oma

Eva Bolle-Hertzberger met haar ouders Jacques Hertzberger en Henriette Betje Staal, haar oma, evenals haar schoonouders Mietje Blitz en Maurits Bolle. Voor mei 1936. Foto in het bezit van Mirjam Bolle, Jeruzalem.

Lees meer

Max Bolle en Eva Bolle-Hertzberger

Max Bolle en Eva Bolle-Hertzberger op de dag van hun huwelijk, 5 september 1934.

Lees meer

Max Bolle en Eva Bolle-Hertzberger

Max Bolle en Eva Bolle-Hertzberger op de dag van hun huwelijk, 5 september 1934. Vlnr achter het bruidspaar: Theo Hertzberger (broer van de bruid). de toenmalige verloofde van Theo, Julia Bolle-Polak, Freddy Bolle (broer van de bruidegom).

Lees meer

Menu ter gelegenheid van de huwelijksinzegening van Max Bolle met Eva Hertzberger. Van het diner is een grote foto bewaard, die ook op het Joods Monument staat afgebeeld.

Lees meer

Emanuel Hertzberger met familie

Van links naar rechts: Max Bolle, Theo Hertzberger, Elisabeth Wilhelmina Hertzberger-Van Praagh, Emanuel (Maantje) Hertzberger, Eva Bolle-Hertzberger. Medio jaren dertig. Foto in het bezit van Mirjam Bolle, Jeruzalem.

Lees meer

Eva Bolle Hertzberger met kinderen

Eva Bolle-Hertzberger met haar dochter Mirjam en pleegzoon Sigmund Tobias. Foto genomen in de Lekstraat te Amsterdam, augustus 1939. Foto in het bezit van Mirjam Bolle, Jeruzalem.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie