Bijdragen aan Friedrich Stein

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Friedrich Stein

Friedrich Stein

Neuss, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 34 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Friedrich Stein

Friedrich Stein was een zoon van Lazarus Stein en Paula Winter. Het gezin woonde in 1909 op de Capitelstrasze 47 te Neuss. Zijn vader verdiende de kost als aardappelhandelaar. Ten tijde van de oorlog woonde zijn moeder als weduwe bij haar dochter Irma in Helmond. Friedrich Stein was tijdens de oorlog boekhouder en statisticus bij de Joodse Raad. Hij is op 15 november 1943 vanuit kamp Vught naar Au…

Lees meer

Lotgevallen van Fritz Stein

Het leven van Fritz Stein uit Neuss en zijn familie, die bijna tien jaar lang probeerden te ontkomen aan de nazi's, maar uiteindelijk vanuit Nederland naar Polen werden afgevoerd.

Onderstaande gegevens over Fritz’ leven voor hij naar Nederland kwam zijn grotendeels ontleend aan twee bronnen:
- Stefan Rohrbach, 1986, Juden in Neuss, Verlag Galerie Küppers, Neuss. Hieruit met name de paragraaf‚ Von allen verlassen‘, p.198-202.
- Een online publicatie “Stolpersteine in Neuss. Tuckingstrasze 21”, opgesteld door niet nader genoemde auteurs van de Janusz-Korczak-Gesamtschule en h…

Lees meer

Arrestatie van Fritz Stein

Fritz Stein werd op 7 juli 1943 door agenten van de afdeling Bijzondere wetten in hotel 'Riche' in Tilburg aangehouden. Op 19 augustus 1943 is hij overgebracht naar Vught en vandaar op 15 november 1943 naar Auschwitz gedeporteerd.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend