Bijdragen aan Frederik Polak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Frederik Polak

Frederik Polak

Amsterdam, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 59 jaar

Beroep: Accountant

Foto’s

Verhalen

Over Frederik Polak

Frederik Polak was een zoon van Meijer Polak en Julia Parser. Hij trouwde in Amsterdam op 3 Augustus 1910 met Grietje Asscher, dochter van Jacob Asscher en Jochebeth Tal. Het echtpaar kreeg vijf kinderen: Meijer, die al op 1-jarige leeftijd overleed, Jacob, Julia, Betsie en Elisabeth Alida.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart Frederik Polak.

Lees meer

Frederik Polak

Frederik Polak en zijn vrouw Grietje Asscher hadden 4 kinderen: dochter Julia Bolle-Polak, een zoon en twee dochters die alledrie de oorlog overleefden.

Eind 1942 werd Frederik Polak bij een razzia uit huis gehaald en naar de Hollandsche Schouwburg gebracht, maar door invloedrijke vrienden werd hij eruit gehaald en twee dagen later was hij weer thuis. Een half jaar later werden hij en zijn vrouw …

Lees meer

Gezin Frederik Polak

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 13476, 61182) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit de JOKOS-dossiers is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 9423/11…

Lees meer

Frederik Polak

Frederik Polak

Born: August 1883
Amsterdam, Netherlands

Frederik was raised in a religious Jewish home. His father was a scribe of Jewish holy texts. Frederik studied accounting and became a certified public accountant. After his father died, he helped support his three sisters, his blind brother and his mother. When he was in his mid-20's, Frederik married and started his own family.

1933-39: Crea…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend