Bijdragen aan Rebekka Dupont-Reindorp

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Rebekka Dupont-Reindorp

Rebekka Dupont-Reindorp

Leeuwarden, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 63 jaar

Verhalen

Over Rebekka Dupont-Reindorp

Rebekka Reindorp was een dochter van Hertz Reindorp en Flora Hamburg, een gezin met acht kinderen, t.w. Hartog, die in 1939 overleed, Rebekka zelf, Abraham, Gonne, Carolina, Jacob, Mozes en Henriette.
Rebekka trouwde op 17 Nobvember 1908 in Weesp met Samel Dupont, zoon van Abraham Dupont en Sara Duque.
Website www.wiewaswie.

Lees meer

Een klein stukje duidelijkheid over het lot van mevrouw Rebekka Dupont-Reindorp

Op zoektocht naar het oorlogs wel en wee van mijn grootvader Louis Polak heb ik onder andere een klein deel van de dossiers van de na-oorlogse 'Bijzondere Rechtspleging' doorgespit. Het bleek een getuigenverklaring te bevatten van mijn tatante Dolly die samwen met mevrouw Rebekka Dupont-Reindorp is opgepakt.
Uit de getuigenverklaring bleek dat mevrouw Rebekka Dupont-Reindorp (na verraad?) op 9 jul…

Lees meer

Familie

Ik ben familie van Rebekka Dupont-Reindorp, mijn vader Abraham Dupont is de broer van Rebekka Dupont en was meubelmaker, was hij misschien de meubelstoffeerder?

Lees meer

Re: Familie

Lees uw reactie nu pas. Zou heel graag contact willen. Misschien kunnen we in het raadsel van de gezamenlijke en kortstondige onderduik van uw tante en mijn grootvader wat duidelijkheid scheppen. Voorts hoor ik ook graag meer over de familie Reindorp. Ze voelt, door de treurige samenloop van omstandigheden, een beetje als familie.
Mijn telefoonnummer is: 015-2565806 / mijn mail: L.J.Polak@hhs.nl…

Lees meer

Gezin Samuel Dupont

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 32438, 32439 ) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Rebekka Dupont Reindorp

Abraham Dupont is de meubelmaker die op Nieuwe Prinsengracht te gelijk is opgepakt, helaas was mijn vader Abraham de enige overlevende van de familie hij trouwde met Paulina Philips uit Winterswijk ook als enig overlevende uit een gezin van 4 kinderen.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie