Bijdragen aan Aron Ringer

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Aron Ringer

Aron Ringer

Oswiecim, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 70 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Aron Ringer

Aron Ringer en Paula Selinger hadden zes kinderen: Lasar, Max, Hinde Ruchel en drie kinderen die de oorlog hebben overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Opvallend

Deze persoon is in zijn geboorte plaats overleden.

Lees meer

Auschwitz

Dat geldt voor meer personen: voorde oorlog was er een bloeiende Joodse gemeente in Auschwitz!!! Dat is nu een rare gedachte.

Lees meer

Call for family members of Aron Ringer

I am looking for family members of Aron Ringer in connection with a new exhibition c0-organized by my institution, the Auschwitz Jewish Center in Oswiecim, which is the town of his birth.

Any help would be extremely appreciated.

Kind regards

Lees meer

Gezin Aron Ringer

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 7908) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Patiënten en joodse onderduikers Rosenburg en Bloemendaal

Meer informatie over deze persoon staat in de lijst met namen van vermoorde Joodse patiënten en onderduikers, die gedeporteerd zijn uit de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en uit de Stichting Bloemendaal (met de kliniek Ockenburg) in Den Haag.

In 2017 is de publicatie "De patiënten en Joodse onderduikers - bij de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en bij de Stichting Bloemendaal tijdens de Tweede Wereldoorlog" verschenen, van de hand van Merijn Bolink, Corien Glaudemans en Corry van Straten (De Nieuwe Haagsche, 2017), over de deportatie van 251 joden (patiënten en onderduikers) uit de Haagse psychiatrische i…

Lees meer

Adres & bewoners

Adres in januari 1942 – december 1942

Zwetstraat 41, Den Haag

Bezoek adrespagina

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend