Bijdragen aan Amnon Kohn

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Amnon Kohn

Amnon Kohn

Amsterdam, – Buchenwald,

Bereikte de leeftijd van 28 jaar

Beroep: Beambte van de Joodse Centrale

Foto’s

Verhalen

Over Amnon Kohn

Amnon Kohn was de zoon van Leizer Nussen Kohn en Sulamith Rijski. Hij was gehuwd met Kaatje Wonder. Hij was lid van de de jeugdafdeling van een zionistische beweging.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer
Lex

Amnon Kohn

Amnon was een palestinapionier en woonde in het huis Beth Chaloets in de Papenstraat. Dit huis werd beheerd door de Deventer Vereniging tot vakopleiding voor Palestinapioniers (opgericht in 1918 door o.a. Ru Cohen). Een herdenkingsteken op dat pand herinnert daar nog aan.

Lees meer
Lex

Brief Amnon Kohn

Brief van Amnon Kohn 8-9-1941 aan kerkbestuur met verzoek om lid te moegen worden.
Daaronder staat het antwoord geschreven vanuit de joodse gemeente.
Brief afkomstig uit archief joodse gemeente Deventer.

Lees meer

Ontsnapping naar Zwitserland

Eldad, Shifra, Amnon en Asaf Kohn proberen in 1942 via Frankrijk te ontkomen naar Zwitserland. Het idee hiervoor begint misschien bij Amnon. Hij is een Palestinapionier, woont officieel in de Papenstraat, of Rozenstraat, in Deventer, maar is vooral werkzaam bij boeren in de omgeving. Isaac Leuvenberg behoort ook bij deze groep, overleeft de oorlog en vertrekt in 1945 naar Palestina. Hij heeft foto…

Lees meer

Poging tot ontsnappen naar Zwitserland

Amnon Kohn en zijn vrouw Kaatje Rifka Kohn-Wonder maken waarschijnlijk deel uit van de Hachsjara van de zionistische Deventer Vereniging.

In de zomer van 1942, Kaatje is dan in verwachting, volgen ze in het voetspoor van de reeds met succes naar Zwitserland gevluchte broers en zus van Amnon, Asaf, Eldad en Naomi Kohn, en trachten via Frankrijk Zwitserland te bereiken om aan deportatie te ontkomen.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie