Bijdragen aan Nathan Blik

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Nathan Blik

Nathan Blik

Den Haag, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 19 jaar

Beroep: Smid

Verhalen

Over Nathan Blik

Nathan Blik was een zoon van Joseph Blik en Doortje Blok.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Nathan Blik

Nathan's moeder Doortje Blik-Blok was bij zijn geboorte gestorven. Hij had nog acht broers en zussen. Alle kinderen kwamen na het overlijden van moeder in weeshuizen en pleeggezinnen terecht. Vijf van hen overleefden de oorlog.
Nathan woonde van 12 februari 1927 tot 10 mei 1932 in het Joodse Weeshuis in Leiden.

Lees meer

Geachte mevrouw Pennewaard

Ik ben bezig met een stamboomonderzoek van de familie Blik. Nathan en Abraham Blik zijn beide broers van mijn Opa. Ik zou graag meer te weten willen komen over beide familieleden. Ik ben vooral geinteresseerd in foto's en documenten waar zij in voorkomen. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Raymond Zee

Lees meer

Joods Weeshuis Leiden

Op Roodenburgerstraat 1 in Leiden staat het voormalig Joods Weeshuis, Machseh Lajesoumim. Een plek met een tragische geschiedenis, maar ook een plek waar veel kinderen, ondanks de omstandigheden, een fijne jeugd hebben gehad. Een plek waar plezier gemaakt mocht worden, waar je een beetje zakgeld kreeg om zelf te besteden, waar je lid mocht zijn van een jeugdclub, je de mooie aspecten van je gelo…

Lees meer

voogdijkind Rudelsheimstichting en patiënt Apeldoornsche Bosch

Nathan Blik geboren 9-2-1924 Den Haag, zoon van Joseph Blik (1881-1943) en Doortje Blok (1881) . Moeder Doortje Blok overleed tijdens de bevalling op 9-2-1924. Vader Joseph, koopman in fruit, bleef achter met 9 kinderen.

Nathan werd 12-8-1914 opgenomen in ‘Toevlucht voor zuigelingen’ in de Malakkastraat 147 en 23-7-1926 in het gemeentelijk Kinderhuis aan de Koninginnegracht 23 in Den Haag. Op 12-2…

Lees meer

Adres & bewoners

Adres

S.A. Rudelsheimstichting

Verdilaan 10, Hilversum

Bezoek adrespagina

Bewoners

Familie