Bijdragen aan Herman Lodewijk Alexander Visser

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Herman Lodewijk Alexander Visser

Herman Lodewijk Alexander Visser

Amersfoort, – Deventer,

Bereikte de leeftijd van 71 jaar

Beroep: Rechtgeleerde

Foto’s

Verhalen

Over Herman Lodewijk Alexander Visser

Herman Lodewijk Alexander Visser werd in Amersfoort geboren als zoon van Herman Lodewijk Visser en Charlotte Visser (neef en nicht). Zijn vader overleed 22 dagen voor de geboorte van zijn zoon.
Herman L.A. Visser ging rechten studeren en promoveerde op 7 december 1896 aan de Universiteit van Amsterdam tot doctor in de rechten op een proefschrift getiteld 'Psychiatrisch toezicht in gevangenissen'.…

Lees meer

Herman Lodewijk Alexander Visser

In de mediatheek van het Joods Historisch Museum is een foto gemaakt tijdens het diner na de promotie van Herman Visser. Zouden jullie die ook op het Joods Monument kunnen zetten?
http://www.jhm.nl/collectie/fotos/40005355

Lees meer

Foto

Foto toegevoegd.

Lees meer

Foto

Serge, bedankt.

Lees meer

Joodse Eigenaars van Landbouwgronden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen de nazi’s al snel over tot het verwijderen van Joden uit het economische leven in Nederland. Ook de agrarische sector behoorde daartoe. Op 27 mei 1941 vaardigde de bezetter verordening 102/1941 uit betreffende de aangifte en gedwongen verkoop van landbouwgronden in Joodse handen. Op het Nationaal Archief bevinden zich de gegevens van die gedwongen verkopen. Op die gegevens heb ik nu door middel van een database een toegang gemaakt.

Joden werden gedwongen om hun landbouwgrondbezittingen aan te geven bij de regionale Pachtbureaus (later Grondkamers), onder verantwoording van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Door middel van het formulier ‘Aangifte van landbouwgronden in joodsche handen’ moesten ze aangeven welke percelen ze in hun bezit hadden. Na aangifte moesten de percelen voor 1 september 1941 worden verkocht aan ni…

Lees meer

Adres & bewoners