Bijdragen aan Siegfried Paul Daniel May

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Siegfried Paul Daniel May

Siegfried Paul Daniel May

Amsterdam, – Amsterdam,

Bereikte de leeftijd van 71 jaar

Beroep: Bankdirecteur

Foto’s

Verhalen

Over Siegfried Paul Daniel May

Siegfried Paul Daniel May (roepnaam Paul) was medevennoot van de bank Lippmann, Rosenthal & Co aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam (niet te verwarren met de Duitse roofbank aan de Sarphatistraat die dezelfde naam gebruikte, afgekort tot Liro-bank). Hij trouwde op 29 juni 1897 in Amsterdam met Rosine Mariane Fuld. Zij vestigden zich in Zeist, waar zij de buitenplaats De Breul bewoonden.
Kort …

Lees meer

Paul May en de Einsatzstab Reichsleiter Rosenberg

Veel objecten uit de nalatenschap werden tijdens de oorlog geveild. De boekencollectie werd afgevoerd naar Frankfurt en teruggevonden in een klooster in Oostenrijk.

Paul May en zijn vrouw Rosine Fuld pleegden op 15 mei 1940 zelfmoord.
Volgens het politierapport dat naar aanleiding hiervan opgemaakt werd op het bureau Overtoom, om 17:30 uur, hebben in het perceel De Lairessestraat 167, drie personen een poging tot zelfmoord gedaan. Te weten: Paul May, 71 jaar, bankier; Rossi Fuld, 69 jaar en Robert May, 65 jaar, bankier. Volgens de overlijdensakte van Paul en …

Lees meer

Gezin Siegfried Paul Daniel May

Kort na de Duitse inval hebben beide echtelieden onder druk van de omstandigheden een einde aan hun leven gemaakt.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Een kind van Siegfried Paul Daniel May en Rosine Fuld wist op 14 mei met haar gezin veilig Engeland te bereiken.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Siegfried Paul Daniel May

Op de ochtend van 10 mei 1940 werd de vergadering van de Amsterdamse Bankiersvereniging bij elkaar geroepen. Volgens deelnemer Albert Andriesse, die Nederland een jaar later op legale wijze zou mogen verlaten, hield voorzitter Paul May bij de opening een ‘waardige speech’. Het was de laatste keer dat hij Paul zou zien. Enkele dagen later pleegde hij met zijn echtgenote zelfmoord.
Bart Wallet, Ontk…

Lees meer

Zelfdoding in de Tweede Wereldoorlog: namenlijst

Deze lijst bevat alle namen van personen van wie wij weten dat zij een eind aan hun leven hebben gemaakt. De lijst is niet compleet. Als uit een politie-archief of andere bron blijkt dat iemand zichzelf het leven heeft benomen, wordt zijn of haar naam aan deze lijst toegevoegd.

Het onderwerp zelfdoding wordt uitgebreid toegelicht in het artikel 'Onder druk van de omstandigheden' van Daniel Metz ui…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend