Bijdragen aan Cato Gazan

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Cato Gazan

Cato Gazan

Sommelsdijk, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 53 jaar

Beroep: Verplegende

Foto’s

Verhalen

Over Cato Gazan

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Middelharnis. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin Salomon Gazan

Salomon Gazan en Sebilla Levi hadden ook een zoon Hartog en een zoon Philip.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van een of meer mensen in dit gezin hebben wij niet kunnen vaststellen of zij de oorlog al dan niet overleefd hebben. Hun naam is niet teruggevonden op lijsten van overlevenden, maar wij hebben hen ook niet met zekerheid kunnen terugvinden in In Memoriam. Zij zijn in het monumen…

Lees meer

Cato Gazan

Dochter Cato was verpleegster in het Apeldoornse Bos, een inrichting voor Joodse zwakzinnigen. Hartog werd winkelier (nadere gegevens van hem en van Margaretha bij de steentjes geplaatst op 02.12.2016).

Cato werd op 17.10.1942 naar Westerbork weggevoerd, vanwaar zij op 10.11.1942 naar Auschwitz werd gedeporteerd, om daar op 13.11.1942 te worden vergast.

Lees meer

De familie van Salomon Gazan

artikel van D. Hoogzand uit Eilanden-nieuws. Christelijk streekblad op gereformeerde grondslag, 21 augustus 1992, pagina 10, gevonden via Delpher: https://krantenbankzeeland.nl/issue/eni/1992-08-21/edition/null/page/10.

.

Lees meer

Adres & bewoners

Bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend