Bijdragen aan Juda Kops

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Juda Kops

Juda Kops

Amsterdam, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 28 jaar

Beroep: Kunstschilder

Foto’s

Verhalen

Over Juda Kops

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Vierhouten. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Verzamelen op het Transvaalplein

Annie Nussbaum: 'Natuurlijk heb ik ook aan de revue van Hijman Vos meegedaan. Ju kops heeft de decors gemaakt. Dat was een begaafde jongen; hij schilderde, acteerde. Ook weggehaald'. (blz. 65)

Lees meer

Slachtoffers februari-razzia's vergast in Slot Hartheim

Op 22 en 23 februari 1941 vonden er razzia’s plaats in Amsterdam waarbij 389 joodse mannen werden opgepakt en gedeporteerd. Slechts twee van hen hebben het overleefd. Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan 100 mannen in Slot Hartheim zijn vergast, terwijl als officiële plaats van overlijden Mauthausen werd vastgelegd.

Het Stadsarchief Amsterdam opende in februari 2021 de tentoonstelling De …

Lees meer

Het gezin van Sara Halberstadt en Mozes Speijer

Op 19 mei 1880 trouwde Sara Halberstadt met werkman en borstelmaker Mozes Speijer, zoon van Jacob Speijer en Grietje Blindeman, die in de jaren daarna venter en koopman werd. Drie maanden na het huwelijk werd hun eerste dochter Grietje geboren. Er volgde eerst nog vier dochters (Betje, Klaartje, Feikje en Esther) en daarna nog vier zonen (Jacob, Levie, Elkan en Josef). Sara en Mozes bereikten een …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend