Bijdragen aan Bernard Arnold Kahn

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Bernard Arnold Kahn

Bernard Arnold Kahn

Amsterdam, – Buchenwald,

Bereikte de leeftijd van 55 jaar

Beroep: Directeur NV

Foto’s

Verhalen

Over Bernard Arnold Kahn

In Het Joodsche Weekblad van 6 juni 1941 zijn vier overlijdensadvertenties geplaatst voor Bernard Arnold Kahn. De eerste is ondertekend door zijn echtgenote en zijn kinderen, de tweede en derde door overige familieleden en de vierde door het Bestuur van de Stichting tot Financiering van Vakopleiding en Beroepsvorming van jonge Joden in Nederland. Bernard Arnold Kahn bereikte de leeftijd van 55 jaa…

Lees meer

Bernard Arnold Kahn

Promotie tot doctor aan de Universiteit van Amsterdam

Bernard Arnold Kahn studeerde van 1904 tot 1919 rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde op 18 december 1919 cum laude tot doctor in de Rechtswetenschap op het proefschrift "Conventions" of politieke spelregels: onderzoek naar de mogelijkheid en de gewenschtheid van hun inlijving binnen het rechtsgebied.

Lees meer

Bewaarschool voor Israëlitische Minvermogenden (1821 – 1912)

“Wanneer men eens in de Rapenburgerstraat “de Joodsche Bewaarschool” voorbij gaat, dringt vaak het geroezemoes der spelende kinderen tot u door.”
Zo begint een kort artikel in het tijdschrift “De Geïllustreerde Joodsche Post” van 7 juli 1912. Dat geroezemoes is niet zo verwonderlijk als je nagaat dat er per dag ongeveer 400 kinderen, kleintjes volgens het artikel, van vroeg in de ochtend tot laat in de middag worden opgevangen en beziggehouden. Dit artikel geeft een korte geschiedenis van deze instelling!

Commissie ter oprichting, een geschiedenis
Maar eerst een overzicht van de geschiedenis van deze instelling. Een eerste, mogelijke, verwijzing heb ik gevonden in de Nederlandsche Staatscourant van 1 juni 1821. Het betreft een circulaire, uitgeschreven door het hoofdbestuur van het genootschap ter Bevordering van de Opvoeding der Minvermogende Nederlandsche Israëlitische kinderen (in Amsterdam).

De…

Lees meer

Buchenwald dokumenten

Bernard Arnold Kahn, directeur, is op 21 maart 1941 door de RSHA in Amsterdam gearresteerd vanwege anti-Duitse uitlatingen. Op 1 mei is hij naar Buchenwald overgebracht waar hij op 29 mei 1941 overleed. Zijn nalatenschap - ter waarde van 500 DM -  is op 7 juni via de SD in Düsseldorf naar de SD in Amsterdam gestuurd die het pakket overhandigde aan zijn echtgenote.  

Bron: Arolson Archives

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend