Bijdragen aan Rozalina Alida Benninga

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Rozalina Alida Benninga

Rozalina Alida Benninga

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 34 jaar

Beroep: Naaister

Foto’s

Verhalen

Over Rozalina Alida Benninga

Rozalina Alida Benninga werkte als dienstbode in het Apeldoornse Bos, waar zij op 16 augustus 1942 in dienst was getreden.
Gemeentearchief Apeldoorn, personeelslijst van Het Apeldoornsche Bosch

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Amsterdam. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer

Gezin David Benninga

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 260) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Korte biografie gezin Benninga

Rozalina Alida Benninga is de dochter van David Benninga en Helena de Horst. Haar ouders trouwen op 18 december 1907 en in de zomer van 1934 overlijdt de moeder van Rozalina.

David is in het verleden schilder geweest en Helene heeft in een drogisterij gewerkt. Vanaf 1911 heeft David een vaste aanstelling als ambtenaar en is werkzaam als werkman bij de publieke werken. Vanaf de zomer van 1931 in de…

Lees meer

Het transport van 22 januari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 22 januari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

In de voorafgaande nacht waren 1…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie