Bijdragen aan Simon Okker

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Simon Okker

Simon Okker

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 62 jaar

Beroep: Commissionair in diamanten

Foto’s

Verhalen

Over Simon Okker

Simon Okker nam als schermer deel aan de Olympische spelen van 1906 en 1908. Hij is de grootvader van een bekende Nederlandse tennisser.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Simon Okker

Simon is een zoon van Hartog Okker en Clara Schenkkan. Hij trouwde 7 september 1909 met Keetje Kloots (22 jaar), dochter van Samuel Kloots en Annette Keijser.

Bron wiewaswie.nl (huwelijk Simon Okker)

Lees meer

Gezin Simon Okker

Simon Okker was een zoon van Hartog Okker en Clara Schenkkan. Hij was getrouwd met Keetje Kloots, die in 1938 is overleden. Het echtpaar had drie kinderen: Clara Annetta, Annetta Clara en één kind dat de oorlog heeft overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 20214) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming …

Lees meer

Simon Okker

Simon Okker was gemengd gehuwd en arriveerde op 11 juni 1943 in kamp Westerbork. Hij kwam terecht in de strafbarak. Vanuit het kamp schreef hij regelmatig brieven aan zijn familie. Twintig daarvan zijn bewaard gebleven. Fragmenten hieruit zijn terug te vinden in Westerbork Cahiers 3: Verhalen uit kamp Westerbork, onder redactie van Dirk Mulder en Ben Prinsen (Hooghalen/Assen 1995) in het hoofdstuk…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie