Bijdragen aan Sabiena van Praag-Cohen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Sabiena van Praag-Cohen

Sabiena van Praag-Cohen

Zutphen, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Levie van Praag en zijn gezin.

Levie van Praag, geboren in Zaandam in 1887 als zoon van Zacharias van Praag en Schoontje Geleerd, kwam uit een gezin met zes kinderen, t.w. hijzelf, Evaline, Betje, Henri, Louis en David. Allen zijn tijdens de Sjoa vermoord, ook hun ouders.

Levie en zijn broer Louis hadden besloten om op dezelfde dag in Amsterdam in het huwelijk te treden: Op 13 Mei 1914 trouwde Levie met Sabiena Cohen, een docht…

Lees meer

Over Sabiena Cohen

Sabiena Cohen was een dochter van Philip Cohen en Betje Brook. Zij trouwde op 13 Mei 1914 in Amsterdam met Levie van Praag, een zoon van Zacharias van Praag en Schoontje Geleerd. Hun beider zoon Jacques is tijdens de Sjoa vermoord, hun dochter overleefde de oorlog.

Sabiena heeft nog een zusje gehad dat in 1890 gestorven is, slechts 14 maanden oud. Ook haar moeder Betje Brook overleed al in 1892. H…

Lees meer

Gezin Levie van Praag

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 2518, 2520) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit de JOKOS-dossiers is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van:

- geroofde effecten of waardepapieren (W-claim, nummer A11/1729)

- waardevolle voorwerpen ingele…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend