Bijdragen aan Elise Frederika de Jong-van Biema

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Elise Frederika de Jong-van Biema

Elise Frederika de Jong-van Biema

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 43 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Elise Frederika de Jong-van Biema

Elise Frederika (Elly) de Jong-van Biema was voor de oorlog betrokken bij het Centraal Wuppertal Comité. Dit solidariteitscomité was opgericht naar aanleiding van een massaproces in Wuppertal. Aan het begin van de oorlog werd ze naar aanleiding van het Wuppertal proces opgeroepen voor een verhoor. Ze kwam die zelfde middag weer thuis. Op het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie ligt een a…

Lees meer

Elise Frederika van Biema

Elise van Biema was divorced. She had 4 children, 3 girls and 1 boy, born between 1924 and 1931. The last two children were born in Paris.
Elise was secretary of the "Comité tot invrijstelling van gearresteerde politieke emigranten" and also head of the clothing department of the "Comité ter behartiging van de belangen der Nederlanders uit de Internationale Brigade".

Lees meer

Correctie

Alleen het eerste kind is geboren in Amsterdam, de overige drie in Parijs. Het Comite tot invrijheidstelling was een nevenorganisatie van de Nederlandse Rode Hulp. Hoewel werkzaam voor diverse communistische (mantel-)organisaties was Elly de Jong-van Biema nooit lid van de CPN.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend