Bijdragen aan Hartog Coerant

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hartog Coerant

Hartog Coerant

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 17 jaar

Foto’s

Verhalen

Gezin Philip Coerant

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 52021, 55770) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit de JOKOS-dossiers is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 2289/32…

Lees meer

Hartog zat van 8 juni 1931 tot 1 januari 1932 op de Amsterdamse dovenschool. Volgens de gegevens van de school werd hij op 1 januari 1932 overgeplaatst naar een gewone school.

Zijn vader was veehandelaar van beroep.

Het laatst bekende huisadres van Hartog is Nieuwe Herengracht 19-2 hg in Amsterdam. Hij verbleef echter op het moment van transport in het Israëlitisch Psychiatrisch Ziekenhuis ‘Het A…

Lees meer

Gedeporteerde patiënten Apeldoornsche Bosch

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van personen die op de naoorlogse reconstructielijsten voorkomen, of van wie om een andere reden mag worden aangenomen dat ze op 22 januari 1943 bij de ontruiming van de Joodse psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch als patiënt van (of uit Westerbo…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend