Bijdragen aan Bella Hiegentlich

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Bella Hiegentlich

Bella Hiegentlich

Assen, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 27 jaar

Beroep: Kantoorbediende

Foto’s

Verhalen

Over Bella Hiegentlich

Bella Hiegentlich had in de oorlog een verhouding met een schilder. Er is een foto van een schilderijtje gemaakt van haar te zien in:
M. Dinissen, Gras Heyen : 'als jullie dood zijn, kom ik terug' (Amsterdam 1998) 64

Het originele schilderijtje maakt deel uit van de collectie van het Joods Historisch Museum.

Lees meer

Bella Hiegentlich

The painter Gras Heyen was in fact an artist who used more techniques an was excellent as a printer. The painting of his Bella whom he never could forget was just shown at JHM, please publish it here.
When Heyen asked me somewhere around 1982 to look for the exact date and place of Bella's death, I did and got permission, which at that time was quite difficult to visit the Rode Kruis archives. I f…

Lees meer

Plaquette

Bella Hiegentlich komt voor op de plaquette van Kunstenaarssocieteit De Kring aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam. Gras Heyen was ook lid van De Kring.

Lees meer

Gezin Coenraad Hiegentlich

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 11876) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 5243/14488).

Lees meer

Bella Hiegentliech, interview met kunstenaar Gras Heyen in Vrij Nederland 1987

“In 1943 ging het mis. Voordat ik het huis verliet, krabbelde ik nog snel even een briefje dat ik op de keukentafel legde:” Lieve Poesje, ik ben even bij Rekers, ik ben tegen de avond weer terug.” Het gekke is, ik was die avond te lang bij Rekers gebleven, net zo lang zitten praten en zuipen totdat ik niet meer weg kon. Je mocht toen ’s nachts niet over straat, al is dat geen excuus voor wat toen …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend