Bijdragen aan David Jacob Zak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk David Jacob Zak

David Jacob Zak

Amsterdam, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 8 jaar

Foto’s

Verhalen

Over David Jacob Zak

David Jacob Zak werd in juni 1943 met het zogenoemde kindertransport uit Vught via Westerbork op transport gesteld naar Sobibor. Hij bereikte de leeftijd van 8 jaar.
J. de Moei, Joodse kinderen in het kamp Vught (Vught 1999) 90

Lees meer

Adv. Deddie Zak voor grootvader (1938).

Dezelfde advertentie stond ook in het Utrechts Volksblad van 20 mei 1938, dag, pag. 14. (In: Historische kranten http://kranten.kb.nl/).

Lees meer

Het identiteitsplaatje van David (Deddie) Zak.

In het voormalig vernietigingskamp Sobibor in Polen is een ondergrondse tunnel en een identiteitsplaatje van een Nederlandse jongen gevonden. Dat meldde de Stichting Sobibor.

De tunnel werd mogelijk gegraven door gevangenen van het Sondercommando, die onder meer de lichamen van Joodse gevangenen moesten verbranden.
Een plaatselijke archeoloog, Wojciech Mazurek, denkt dat de tunnel voortijdig is on…

Lees meer

Gezin Simon Zak

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 7398) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Interview familielid

Omroep Brabant interviewde een familielid van David Zak over de vondst van het naamplaatje.

 

Klik hier voor video

Lees meer

David Zak

Voor meer informatie over David Zak, zie het boek van Marijke Barend-van Haeften en Frits Barend: Matzes en mie: De lotgevallen van de families Barend en Van Haeften (Amsterdam 2017) 148-149.

Lees meer

J. Spier

Bron: In Nationaal archief (arch.nr 2.09.16 inv.nr. 536.9), Nederlandse Beheersinstituut bureau Bijzondere Beheren (NBI), verkaufsbucher van de Niederländische Grundsücksverwaltung (NG), Den Haag komt voor J. Spier, woont nnb. Betreft eigendom: Eemstraat 6-8 en Uiterwaardestraat 71-75, Amsterdam (nr. 75II woont Jette Canes van Adelsbergen, mog. schoon fam.via zus Marianne van Adelsbergen-Spier e.o…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend