Bijdragen aan Salomon Swaab

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Salomon Swaab

Salomon Swaab

Amsterdam, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 85 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Salomon Swaab

Salomon Swaab was typograaf. Hij was doof. Zijn vader heette Salom Salomon Swaab, was horend en reiziger van beroep. Zijn moeder, Schoontje Munnikendam, was volgens de leerlingenlijst oud-leerlinge van het Groningse doveninstituut.
Zijn eveneens dove zoon Salomon Swaab jr. schreef in mei 1922 in 'Ons Tijdschrift', het landelijke tijdschrift voor dove mensen, over de viering van het vijftigjarig ju…

Lees meer

Het huis van Henk Schiffmacher

In het huis aan Weesperzijde 141 woont sinds twintig jaar tattookoning Henk Schiffmacher. Tijdens zijn gastredacteurschap bij AT5 op 30 Maart jl. besteedde hij aandacht aan de geschiedenis van zijn huis. Bekijk het item hier.

Lees meer

Salomon ging van 13 augustus 1864 tot 1 juli 1874 naar de Groningse dovenschool. Volgens de gegevens van de school was hij doof geboren.

Zijn vader was reiziger van beroep. Salomon had een dove moeder, Schoontje Munnikendam, die tevens oud-leerlinge van de Groningse dovenschool was.

Op 8 september 1903 kwam Salomon zijn dove zoontje naar school brengen: de derde generatie. Salomon leerde letterzet…

Lees meer

Buurtgedragen beeld van Leendert Pop onthuld voor de bewoners van Pension Verdooner

Op donderdag 28 maart 2024 is aan de waterkant van de Weesperzijde het beeld van Leendert Pop officieel onthuld. Het beeld staat er ter nagedachtenis aan de ouderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Joods Pension Verdooner woonden en om het leven zijn gebracht. Leendert Pop was één van hen. Het beeld is ontworpen en gemaakt door kunstenares Louise Schiffmacher van Teylingen. Zij woont in h…

Lees meer

Adres & bewoners

Adres

Pension 'Verdooner'

Weesperzijde 141 huis, Amsterdam

Bezoek adrespagina

Familie

Overige familie