Bijdragen aan Arnold Heinrich Heilbut

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Arnold Heinrich Heilbut

Arnold Heinrich Heilbut

Hamburg, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Arnold Heinrich Heilbut

In het Joodsche Weekblad van 4 juli 1941 is een overlijdensadvertentie geplaatst voor Arnold Heilbut. Het bericht is namens de familie ondertekend door zijn ouders H.M. Heilbut en F. Heilbut-Caro. Arnold Heilbut bereikte de leeftijd van 18 jaar. In de advertentie wordt vermeld dat bericht is ontvangen dat hij in Duitsland is overleden.
Het Joodsche Weekblad, 4 juli 1941, 11

Lees meer

Dagboek van Arnold Heinrich Heilbut

Robert Heilbut heeft de stichting Geheugen van Plan Zuid verzocht om het dagboek openbaar te maken door het op deze website te publiceren.

Het dagboek eindigt op 4 juni 1941, want op 12 juni werd hij tijdens razzia opgepakt en hierna op transport gesteld naar Mauthausen waar hij enige dagen later, op 26 juni 1941, vermoord werd. "Doodgeschoten tijdens de vlucht" meldt het officiële rapport.

https:…

Lees meer

Joodsche HBS foto's

Number 90 on the school picture. Brother of Walter, number 89. not survived. Fugitive from Germany. Mauthausen June 26 1941. Brother of Walter Heilbut 89. See 89 there for webpages.
see http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2010/07/oorlogsdagboek-gepubliceerd
See diary of Arnold http://www.zuidelijkewandelweg.nl/tijdtijn/ArnoldHeilbut/index.htm

Lees meer

Verwijzing naar website

Lees meer

Gezin Heinrich Martin Heilbut

De Heilbut familie vluchtte van Duitsland naar Nederland in 1933. Het overlevende kind uit dit gezin heeft zijn memoires gepubliceerd op de volgende website.

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 31606) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend …

Lees meer

Arnold en de razzia's

Uit het dagboek van Arnold Heilbut

De 18-jarige uit Hamburg afkomstige Arnold Heilbut die in de Zuider Amstellaan - de huidige Rooseveltlaan - in Amsterdam-Zuid woonde, schrijft in zijn dagboek dat hij op zaterdag 22 februari 1941 samen met zijn vriendin Hanna en een Belgische jongen een lange wandeling heeft gemaakt.  ‘Relletjes en zulks meer, zoals hier in Amsterdam, zijn er in Brussel niet. De …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend