Bijdragen aan Annaatje Cozijn

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Annaatje Cozijn

Annaatje Cozijn

Wageningen, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 65 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Annaatje Cozijn

Annaatje Cozijn was belast met de technische leiding van de jeugdzorg in het Apeldoornse Bos, waar zij op 1 april 1942 in dienst was getreden.
Gemeentearchief Apeldoorn, personeelslijst van Het Apeldoornsche Bosch

Lees meer

Paard op hol geslagen.

Paard op hol. Hedenmiddag omstreek half één is op de Stationsstraat niet ver van het Marktplein een paard dat voor een wagen van de firma Wiepking was gespannen, op hol geslagen, vermoedelijk doordat net geschrokken was van het verkeer. Op den wagen was behalve de bestuurder nog een persoon gezeten. Beide mannen werden van het voertuig geslingerd, waarna zij de slagerij van de firma H. Weijel werd…

Lees meer

In Memoriam

Annaatje Cozijn, ook wel Anna genoemd, is de dochter van voorzanger en godsdienstonderwijzer Mozes Abraham Cozijn en Aaltje van Embden. Annaatje is één van de zeven kinderen in dit gezin. 

Hoewel Mozes Abraham Cozijn in de geboorteakte van zijn kinderen telkens wordt aangeduid met ‘zonder beroep, wordt in 1910 in De Telegraaf een artikel gewijd aan zijn veertigjarig jubileum als godsdienstonderwij…

Lees meer

Het transport van 2 februari 1943 van Apeldoornsche Bosch naar Westerbork

Deze pagina is een aanvulling op de pagina De ontruiming van het Apeldoornsche Bosch

De namen die aan dit verhaal zijn gelinkt zijn de namen van slachtoffers van de Sjoa van wie op grond van een aantekening op hun kaart in de Joodse Raad Cartotheek of andere omstandigheden is komen vast te staan dat ze op 2 februari 1943 van Apeldoorn naar Westerbork zijn gebracht.

Op 22 januari 1943 waren 1.080 p…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie