Bijdragen aan Irene Hellmann-Redlich

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Irene Hellmann-Redlich

Irene Hellmann-Redlich

Göding, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 61 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Irene Hellmann-Redlich

Irene Hellmann-Redlich, geboren in Moravië, was getrouwd met Paul Hellmann, de Oostenrijkse eigenaar van een textielfabriek, die kort voor de Tweede Wereldoorlog te Wenen overleed. Beiden speelden een bijzondere rol in het Weense culturele leven.
Paul Hellmann was een van de financiers van de Salzburger Festspiele. Daarnaast steunden Irene en Paul tal van kunstenaars en instellingen als de Wiener…

Lees meer

Boek over Irene Hellmann

Op 17 augustus 2015 is er van de hand van kleinzoon Paul Hellmann een boek verschenen over Irene Hellmann-Redlich:'Irene, mijn grootmoeder. De neergang van een Weens-Joodse familie.'
Uitgegeven bij Atlas Contact.
Voor meer info, zie: http://www.atlascontact.nl/boek/irene-mijn-grootmoeder/

Lees meer

Bilthoven?

Ik zou erg graag willen weten of er iets bekend is over haar adres in Bilthoven en of dat bij mensen in huis was wellicht? Dank! (ivm het in kaart brengen van Bilthoven in de 2e WO)

Lees meer

Op de foto in oorlogstijd. Irene Hellmann-Redlich

In het boek Op de foto in oorlogstijd. Studio Wolff, 1943 van Tamara Becker en An Huitzing (Lecturis, 2017) zijn foto's en een portret van Irene Hellmann-Redlich opgenomen en het verhaal van haar en haar familie verteld.

Op de foto in oorlogstijd gaat over een deel van het oeuvre van Annemie Wolff (1916-1994): de teruggevonden honderd fotorolletjes uit 1943 met portretten van 440 mensen.

Over Iren…

Lees meer

Song dedicated to Irene Hellmann-Redich

In 1919, Richard Strauss dedicated his composition, "Schlechtes Wetter" (Opus 69, number 5) to Frau Irene Hellmann. The song uses a text by Heinrich Heine.

In 1919, Richard Strauss dedicated his composition, "Schlechtes Wetter" (Opus 69, number 5) to Frau Irene Hellmann. The text comes from a poem by Heinrich Heine, first published in 1826, as part of "Die Heimkehr". In the poem, the narrator sees a woman with a lantern out in the wind and snow and imagines that she is out to purchase ingredients to make a cake for her daughter that is at home asleep…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend