Bijdragen aan Marcus Drukker

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Marcus Drukker

Marcus Drukker

Amsterdam, – Szczedrzyk,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Beroep: Winkelchef

Foto’s

Verhalen

Over Marcus Drukker

Marcus Drukker was chef in de lunchroom van het familiebedrijf Grand Bazar de le Paix in Den Haag.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

graf in Polen bekend

Marcus Drukker behoort tot de zogenaamde Koselgroep. De deportatietrein naar Auschwitz stopte (soms) kort op het station van Kosel, ca 80 km van Auschwitz. Alle jongens en mannen tussen 15 en 50 jaar werden er dan uit gehaald en gescheiden van de familieleden.
Aäron Drielsma ging naar de staalfabriek in Malapane, Opper-Silezië (het tegenwoordige Poolse Ozimek, Opole). In het naburige dorp Szcze…

Lees meer

Gezin Marcus Drukker

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 53049) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 2790/14154).

Lees meer

Een herinnering van Margot Josine Booij-Drukker:

"Heeft de koksschool doorlopen en is daarna gaan varen. Trouwde met Dien van Dijk. Haar familie had toentertijd geld gestoken in goedlopende bioscopen. In de crisistijd raakten ze alles kwijt, dus Dien kreeg het minder gemakkelijk. Ze zijn toen in Scheveningen een winkel begonnen in huishoudelijke artikelen., met o.a. mooi glaswerk.
In mijn herinnering: een vrolijk stel mensen."

Lees meer

Adres & bewoners

Familie