Bijdragen aan Bernhard Herbst

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Bernhard Herbst

Bernhard Herbst

Zaberfeld, – Warschau,

Bereikte de leeftijd van 37 jaar

Beroep: Koopman

Foto’s

Verhalen

Verzekeringspolis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Bernhard Herbst

Bernhard Herbst was een zoon van Albert Herbst en Helene Daube. Het echtpaar had vijf zoons: Bernhard (de oudste), Gustav (1908), Jakob (1910), Heinrich (1912) en Julius (1920). Gustav emigreerde voor de oorlog naar de VS en wist zo aan de vervolging te ontkomen. Jakob ging naar Zuid-Amerika, Heinrich naar Palestina.
Julius werd samen met de ouders in november 1941 vanuit Zaberfeld naar het getto …

Lees meer

Gezin Bernhard Herbst

Een vriend van de familie wilde Eva Amalie laten onderduiken in Gelderland of Friesland, maar dat wilde de familie niet. De familie wierp nog een briefkaart uit de trein, geadresseerd aan het bevriende gezin, waarop stond dat ze op weg waren naar Auschwitz.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Op de foto in oorlogstijd. Eefje Herbst

In het boek Op de foto in oorlogstijd. Studio Wolff, 1943  van Tamara Becker en An Huitzing (Lecturis, 2017) is een foto en verhaal opgenomen over Eefje Herbst en haar ouders.

Op de foto in oorlogstijd gaat over een deel van het oeuvre van Annemie Wolff (1916-1994): de teruggevonden honderd fotorolletjes uit 1943 met portretten van 440 mensen.

Over Eefje Herbst (p.143, 230-233):

Eefje Herbst was A…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie