Bijdragen aan Vogeltje Lisser-Cohen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Vogeltje Lisser-Cohen

Vogeltje Lisser-Cohen

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 69 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Vogeltje Lisser-Cohen

Vogeltje Cohen en haar man Alexander Lisser waren de ouders van Margaretha, Meijer, Marcus en twee kinderen die de oorlog hebben overleefd. Vogeltje werd samen met Meijer en Margaretha opgepakt op een onderduikadres in Haarlem.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

ARRESTATIE MEIJER LISSER EN FAMILIE 31 MEI 1944

Waarschijnlijk door verraad zijn Meijer Lisser en zijn overige familie opgepakt en vervolgens naar diverse concentratiekampen gedeporteerd.

Meijer Lisser, zoon van Alexander (Alex) Lisser en Vogeltje Cohen, waren tijdens de oorlog ondergedoken in Haarlem bij Marinus (Rinus) Schoemaker, die getrouwd was met Meijer’s zuster Margaretha (Greet) Lisser. Zijn woonden op verschillende adressen in Haarlem, maar het laatste adres was Zuiderbuiten Spaarne 164.

Het gezin Schoemaker bestond toen uit Marinus (Rinus), zijn vrouw Margaretha (Gr…

Lees meer

VERSLAG HOORZITTING

Op 6 Oktober 1983 had de heer A.J. van der Leeuw een lang gesprek met de Heer Marinus (Rinus) Schoemaker toen wonend in Alkmaar, over bepaalde gebeurtenissen uit de oorlog. Ondanks dat de heer Schoemaker ernstig ziek was en niet lang meer te leven had, maakte hij grote indruk door zijn levenshouding en ook door zijn fenomenale precisie waarmee hij zich dingen uit de oorlog wist te herinneren.
Dit …

Lees meer

Vogeltje Lisser-Cohen

Vogeltje is een dochter van Meijer Cohen en Grietje Breemer. Ze trouwde 21 december 1898 met Alexander Lisser (A'dam, 15 maart 1875 - A'dam, 22 januari 1943), zoon van Markus Salomon Lisser en Kaatje Nathan Sluijs

Bron SAA archiefkaart Vogeltje Cohen 8-12-1874 en wiewaswie.nl (huwelijk Vogeltje Cohen en Alexander Lisser)

Lees meer

Adres & bewoners

Adres in januari 1941 – december 1941

Kraaipanstraat 55 huis, Amsterdam

Bezoek adrespagina

Familie

Directe familie