Bijdragen aan Alfred Goldsteen

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Alfred Goldsteen

Alfred Goldsteen

Kohlscheid, – Extern Kommando Gusen,

Bereikte de leeftijd van 39 jaar

Beroep: Boekhouder

Foto’s

Verhalen

Over Alfred Goldsteen

Alfred Goldsteen was een zoon van George Goldsteen en Carolina Mendel. Zijn ouders hadden een hoedenzaak met atelier in Rheydt. Midden jaren twintig verhuisde het gezin naar Vaals in Limburg.
Alfred verhuisde na zijn huwelijk in 1935 naar Voorburg waar hij een baan kreeg bij het verzekeringskantoor van zijn schoonvader. Tijdens de oorlog werd hij daar als jood ontslagen, maar met een vals persoon…

Lees meer

Gezin Alfred Goldsteen

Alfreds vrouw en twee kinderen overleefden de oorlog. Alfred is volgens de officiele overlijdensakte omgekomen in Gusen, een zogenaamd Aussenkommando van kamp Mauthausen.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Voor een biografische aantekening zie: H.E. Dominicus, Mauthausen. Een gedenkboek (2e herziene en uitgebreide druk; Amsterdam 1999) 58-59.

Lees meer

Alfred Goldsteen

Alfred Goldsteen
* 06.02.1906 jd Kohlscheid + 10.04.1945 Mauthausen
Abraham ben Gershon
[Familienarchiv] Dr. George H. Goldsteen, Launceston: Alfred Goldsteen (Abraham ben Gershon) arbeitete in den Niederlanden für den Untergrund und organisierte Verstecke für Juden und für NichtJuden. Um mit öffentlichen Verkehrsmitteln reisen zu können brauchte er einen gefälschten Ausweis, welcher ihn nicht als Ju…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend