Bijdragen aan Samuel Kropveld

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Samuel Kropveld

Samuel Kropveld

Vlagtwedde, – Extern kommando Ludwigsdorf,

Bereikte de leeftijd van 53 jaar

Beroep: Venter

Foto’s

Verhalen

Samuel Kropveld

Samuel is een zoon van Izak Kropveld en Ester Grobfeld. Hij trouwde 2 februari 1921 met Judith van Gelder (29 jaar), dochter van Jacob Juda van Gelder en Sophie Mendes.

Bron wiewaswie.nl (huwelijk Samuel Kropveld)

Lees meer

Gezin Samuel Kropveld

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 38069) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Aanvulling

Samuel Kropveld was in 1921 te Amsterdam getrouwd. Hij kwam met vrouw en dochter op 17 oktober 1923 vanuit Heerde in Zwolle wonen. Sinds 1937 woonde hij op het adres Waterstraat 45. Hij was pakhuisknecht. Later ventte hij in galanterieën. Bron: Historisch Centrum Overijssel, Bevolkingsregister Zwolle 1860-1940, blz. K. 282.

Lees meer

Adres gewijzigd

De voormalige Waterstraat 45 te Zwolle is na de straatnaamwijziging voor dit deel van de Waterstraat per  17 december 1973 en de vernummering van de adressen per 1 december 1980 nu de Krabbestraat 3, deels Krabbestraat 5 te Zwolle. De huidige Waterstraat 45 is niet het pand waar de familie Kropveld woonde.

Lees meer

Voor Samuel, Judith en hun kinderen Jacoba, Carolina, Sophia en Esther zijn Stolpersteine onthuld

Op 12 oktober zijn in Zwolle struikelstenen onthuld in de Krabbestraat 3 voor het huis waar de familie Kropveld woonde.

Lees meer

Toespraak Sippora Stibbe bij de onthulling van Stolpersteine voor het gezin Kropveld-Van Gelder, 12 oktober 2018

Toespraak door Sippora Stibbe bij de onthulling van Stolpersteine voor het gezin Kropveld-Van Gelder voor de Krabbestraat 3-5 op 12 oktober 2018

Veel kan ik niet over ze vertellen. Ze woonden in de Waterstraat (nu Krabbestraat geheten): vader, moeder en 4 dochters. Ze bewoonden een heel klein huis, want het waren arme mensen.De vader Samuel, liep met galanterieën, dat zal niet veel meer zijn gewee…

Lees meer

Toespraak Piet den Otter bij de onthulling van Stolpersteine voor het gezin Kropveld-Van Gelder, 12 oktober 2018

Toespraak door Piet den Otter bij de onthulling van Stolpersteine voor het gezin Kropveld-Van Gelder, 12 oktober 2018

Samuel Kropveld is geboren in Vlagtwedde in 1889. Op 2 februari 1921 trouwt hij in Amsterdam Judith van Gelder. Judith kwam in 1891 in Amsterdam ter wereld. Met dochter Esther (Amsterdam 1921) vestigen zij zich in oktober 1923 vanuit Heerde in Zwolle. Hier zien het levenslicht hun …

Lees meer

Schokkende foto's namenlijst goudhandelaren

Twee bladzijden van een lijst van joodse goudhandelaren d.d. 15 januari 1942, illegaal uit het Hoofdbureau van Politie meegenomen door rechercheur Willem Klarenbeek en op diens verzoek gefotografeerd door Bart de Kok.

Hieruit blijkt dat NSB-fotograaf Bart de Kok foto's heeft gemaakt van illegaal meegenomen stukken uit het hoofdbureau van politie in Amsterdam.
Ik heb deze foto's gevonden via een ar…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend