Bijdragen aan Henri Leopold Reichenberger

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Henri Leopold Reichenberger

Henri Leopold Reichenberger

Doetinchem, – Bergen-Belsen,

Bereikte de leeftijd van 48 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Henri Leopold Reichenberger

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Doetinchem. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees meer
Lex

Henri Leopold Reichensberger

Henri Leopold heeft in 1934 de zaak in Doetinchem in damesconfectie, japonstoffen en manufacturen overgenomen van Mozes Reichenberger. De zaak bestond al vanaf 1861.
Hij heeft de zaak in 1938, na de Kristallnacht, verkocht. Wellicht dat hij toen lid is geworden van de Deventer Vereniging, maar de vraag is of hij ooit in Deventer heeft gewoond, want in 1942 schijnt hij in november nog een handgeme…

Lees meer

Advertentie; adres (1936).

Het adres van Henri Leopold (Leo) Reichenberger in Doetinchem was: Hamburgerstraat 17.

Lees meer

Advertentie - met adres winkel - (1938).

Het adres van de winkel was op 23 november 1938: Hamburgerstraat no. 10 te Doetinchem.

Lees meer

Deventer Vereniging

Deventer was het centrum van de eerste Nederlandse hachsjara-instelling, opgericht in 1918. De zogenaamde Deventer Vereniging had, in tegenstelling tot de latere hachsjara-instellingen, geen eigen woon- of werklocatie. De leerlingen woonden en werkten bij boeren verspreid over heel Nederland. Deze vorm van opleiding werd wel 'Einzelhachsjara' genoemd. Voor theoretische vakken en culturele activite…

Lees meer

Andere adressen

In 1939 heeft hij gewoond op het Worpplein 23, in Doetinchem. Daarna zou hij in Gouda en in 1943 verhuisde hij naar Amsterdam, naar de Plantage kerklaan 3 hs en 3 hoog. Als laatste adres is in het Stadsarchief Amsterdam de Retiefstraat 100 III genoemd. In 1943 is hij in Westerbork ingeschreven. 

Lees meer

Adres & bewoners

Adres

Deventer Vereniging

Sandrasteeg 5, Deventer

Bezoek adrespagina

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend