Bijdragen aan Agathe Goldberg

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Agathe Goldberg

Agathe Goldberg

Berlijn, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Verhalen

Over Agathe Goldberg

Deze persoon wordt herdacht op een gedenkteken in Doetinchem. Een beschrijving van dit gedenkteken is te vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Meer informatie over Agathe Goldberg is te vinden op de website www.dokin.nl

Lees meer

Berlin Emigrant

Agathe G. lived at Grenadierstr. 13 (today Almstadtstr.) in Berlin-Mitte prior to emigrating to Holland in the 1930s. (Berliner Gedenkbuch)

I would appreciate any information relating to her family.

Lees meer

Agatha Goldberg

Agathe came to the Netherlands via Nijmegen. She lived in Rotterdam, The Hague, and Scheveningen before moving to Doetinchem in September 1940. In January 1940 her father was in Bolivia: her mother with 6 brothers and 2 sisters in Berlin. Father was supposed to get everyone over to Bolivia, Agatha first.
source: National Archive, 2.04.58, inv. 130 and others

Lees meer

Agathe Goldberg

Zij was de pleegdochter van de familie Iwan Jacob Jacobs en Betje Jacobs-van der Horst en woonde bij hen in huis, Markt 3, Doetinchem (bron: Het Oude Volk)

Lees meer

Vluchtelinge Agatha Goldberg ook bij hen opgepakt

Het gezin werd opgepakt bij de grote razzia in Doetinchem op de avond van 17 november 1942. Er werden toen, zo is aannemelijk, 68 Joden opgepakt. Op 24 november 1942 werd het gezin gedeporteerd richting Auschwitz. Iwan Jacob Jacobs was een van degenen die op 26 november de trein heeft moeten verlaten op het goederenstation van Cosel. Van daar moet hij zijn overgebracht naar het werkkamp Sankt Anna…

Lees meer