Bijdragen aan Samuel Kaufman

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Samuel Kaufman

Samuel Kaufman

Nijmegen, – Malapane,

Bereikte de leeftijd van 52 jaar

Verhalen

Over Samuel Kaufman en zijn vrouw Jetje Meijer.

Tevens: de dood van Veronica de Wit-Kaufman en haar dochtertje Grietje de Wit.

Samuel Kaufman, geboren in Nijmegen op 31 December 1891,was een zoon van David Kaufman en Betti Bertha Meijler. Hij trouwde op 5 Januari 1916  in Ameide met Jetje Meijer, een dochter van Jacob Meijer en Fronika Hakkert en zij was in Ameide geboren op 27 Juni 1892. Het echtpaar Kaufman-Meijer kreeg op 26 Maart 1917 een dochter Veronica die in Rotterdam werd geboren.

Samuel Kaufman was koopman in pa…

Lees meer

graf in Polen bekend

Samuel Kaufman behoorde tot de zogenaamde Koselgroep. De deportatietrein naar Auschwitz stopte (soms) kort op het station van Kosel, ca 80 km van Auschwitz.
Alle jongens en mannen tussen 15 en ca 50 jaar werden er dan uit gehaald en gescheiden van de familieleden.
Samuel Kaufman ging naar de staalfabriek in Malapane, Silezië (het tegenwoordige Poolse Ozimek, Opole). In het naburige dorp Szczedr…

Lees meer

Gezin Samuel Kaufman

Van dit huishouden is ook een JOKOS-dossier (nummer 31229) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

De Cosel periode.

De periode van 28 Augustus tot 12 December 1942 stond bekend als de zogenaamde Cosel-periode. Deportatietreinen maakten op het goederenstation van Cosel, gelegen 80 km westelijk van Auschwitz een tussenstop. Tijdens die stop werden jongens en mannen die volgens de Duitsers voor arbeid geschikt waren doorgaans met geweld van hun families gescheiden en uit de trein gehaald en tewerkgesteld in de oml…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend